Шини SUV і CUV: відмінності і переваги

Шини SUV і CUV: відмінності і переваги

Позашляховик, кросовер, джип, 4х4 - всі ці терміни найчастіше характеризують один і той же автомобіль, придатний не тільки для їзди міськими дорогами, але й в умовах ґрунтовок, а то і повного бездоріжжя. У міжнародній класифікації такі легкові авто мають два підвиди - SUV і CUV. Але чи знаєте ви, чим вони відрізняються між собою? Наш інтернет-магазин шин вирішив допомогти вам розібратися, а заодно підібрати відповідні шини, в залежності від типу вашого позашляховика.
Перш за все, що таке SUV авто? Це автомобіль, який має спортивно-утилітарний характер. Саме до них відносяться знамениті повнопривідні позашляховики, але не тільки вони, а також автомобілі з однією провідною віссю і навіть пікапи. На відміну від таких авто, CUV, або «кросовер», має схожі високі стелі, високий кліренс, але у нього немає зниженої передачі або блокування диференціалів. Такий автомобіль найчастіше не має повного приводу і не пристосований для виконання робочих завдань.
Але є і щось спільне для SUV і CUV моделей - це необхідність встановлювати спеціальні SUV шини, які не використовуються на інших легкових авто. Така гума має ряд конструкційних особливостей, наприклад, такі шини:

  • Мають більшу вагу, в порівнянні зі звичайними легковими шинами;
  • Можуть використовуватися в умовах бездоріжжя без ризику порвати гуму;
  • У них велика швидкість;
  • Проходять спеціальні тести на безпеку;
  • Мають в конструкції спеціально посилений армований корд.

Сьогодні SUV гуму можна купити як у світових лідерів - брендів Michelin, Toyo, Nokian, так і у менш відомих, але не менш надійних китайських виробників.

Чи вважаються китайські шини якісними?

І так і ні. В силу дуже вже великого ринку автотоварів в Китаї, виробників тут сотні і тисячі. Одні з них займаються випуском продукції тільки для внутрішнього ринку, інші успішно копіюють вдалі моделі гуми світових брендів. Саме останній варіант варто враховувати, якщо ви перебуваєте в пошуку недорогих, але надійних шин на ваш «паркетник» або позашляховик європейського або американського виробництва.

Які моделі китайських SUV шин користуються попитом?

Незважаючи на те, що в Піднебесній існують сотні виробників гуми для авто, не всі вони відрізняються благонадійністю. Варто досить прискіпливо вибирати продукцію китайського автопрому, але в умовах економії бюджету придбання її буде цілком виправданою.
До таких SUV шин відносяться:

  • Triangle TR777 Snow Lion - кращі в рейтингу китайської гуми для кросоверів.
  • Sailun Terramax CVR - рідкість, але дійсно універсальні шини для кросоверів та позашляховиків з гарним зчепленням і плавним ходом.
  • Maxxis AT-771 Bravo - ще один лідер всіляких рейтингів SUV гуми з Китаю. Далеко не нова, але дуже успішна модель, що користується попитом тому, що є економічною та має гарне зчеплення з дорогою навіть при підвищеній вологості.

Якщо ви вирішите придбати гарну гуму з Китаю, shina.ua допоможе вам зробити правильний вибір. Ви можете віддати перевагу одній з перерахованих вище моделей гуми для позашляховиків або вибрати щось ще, адже наш асортимент дуже широкий.

3539
перейти до розділів
Підбір шин
Підбір шин по параметрам
Підбір шин по авто
Випадкові товари