Шини run flat в Україні: довіряйте перевіреним дилерам

Шини run flat в Україні: довіряйте перевіреним дилерам

Наука не стоїть на місці не просто йдучи в ногу, а часто навіть випереджаючи побажання клієнтів. Нова технологія у виробництві шин, так званий run flat, дослівно означає «рух на спущеному колесі».
Винахідником технології є визнаний лідер шинного проектування та виробництва компанія Dunlop.
Перевірено, що отримавши прокол, власник автомобіля, оснащеного шинами ран флет, без проблем проїжджає близько 100 км. до найближчого шиномонтажу. Давайте розбиратися, за рахунок чого відбувається рух, які переваги, чи є недоліки, і чи правда, що шини такі гарні?

Особливості run flat

Безпрокольна гума run flat конструктивно відрізняється від стандартної:

  • посиленим каркасом і бічною частиною, саме на неї рівномірно перерозподіляється вага автомобіля, коли пошкоджується шина;
  • складом гумової суміші, що стійка при інтенсивному нагріванні шини;
  • жорстким бортовим кільцем, що не дозволяє покришці зіскакувати з обода.

Потрібні умови для використання покришок run flat:

  • системи контролю тиску в шинах;
  • система курсової стійкості;
  • адаптація підвіски Шини run flat встановлюють деякі моделі автомобілів, Porsche Panamera, BMW; Lexus; MINI Cooper, Mercedes.

Переваги і недоліки

Почнемо з переваг:

  • Надійність. Ваш автомобіль не втратить керованість навіть за повної відсутності повітря всередині колеса;
  • Міцність. Спеціально підібраний склад гуми та ущільнена боковина сприяють тому, що під час руху на пошкодженому колесі диски не деформуються;
  • Безпека;
  • Вільне місце у багажнику. Вам не потрібна докатка. До речі, виробники, що комплектують автомобілі шинами ран флет, більше не оснащують такі автомобілі «запасом».

Недоліки:

  • Вартість. Гума run flat коштує мінімум на 15% дорожче звичайної;
  • Прискорене зношування. Експерти підрахували, що в середньому шини run flat зношуються на 9,6 тис. км. швидше;
  • Жорсткість. Побічний ефект посилення боковини та армованого каркасу. В основному це стосується не адаптованих заводом-виробником автомобілів. При штатній комплектації авто шинами ран флет на заводі проводиться спеціальне налаштування;
  • Мала ремонтопридатність. При повному пошкодженні (розриві) шини run flat доводиться міняти не одну шину, а як мінімум дві;
  • Не кожен придорожній автосервіс візьметься ремонтувати шину run flat через відсутність спеціальних стендів та інструментів.

Маркування шин run flat

Виробництвом інноваційних покришок займаються практично всі відомі бренди. Але єдиного підходу до маркування немає. Виробники Нокіан, Піреллі та Бріджстоун вказують маркування RFT (run flat technoloqy). Абревіатура МОЕ, що вказує на використання технології ран флет в автомобілях Мерседес-Бенц, позначення АОЕ наноситься на автомобілі Ауді, в яких використовується дана інновація. Код ZP – продукція Мішлен, ZPS – Данлоп, TOYO ROF – продукція Гудієр. Крім маркування шини run flat легко відрізнити за вагою: армована шина run flat набагато важча за звичайну.

Яскраві представники

Система RunOnFlat (ROF) від Dunlop гарантує водієві щонайменше 80 км спокійної їзди після проколу шини. Єдина умова – скинути швидкість. Щоб інформувати водія про необхідність зменшити швидкість, автомобіль повинен комплектуватися спеціальними датчиками тиску. Шини ран флет від Данлоп зручні в експлуатації, універсальні та можуть бути встановлені на будь-які автомобілі.
Технологія продовженої мобільності EMT (Extended Mobility Technology), розроблена Goodyear в 1992, користується високим попитом у європейських країнах. Високотехнологічна шина може бути встановлена ​​на будь-який стандартний диск. Шини з індексом ЕМТ поставляються на конвеєри складання Роллс-Ройс і БМВ.
Інтернет-магазин шин та дисків SHINA.UA знаходиться в числі небагатьох, хто продає шини run flat в Україні. Ми порадимо, підберемо, оформимо та доставимо вам інноваційні покришки, щоб ви могли відчути всі їхні переваги. Докладніше розглянути зразки та познайомитися з їх характеристиками можна у нашому каталозі.

2010
перейти до розділів
Підбір шин
Підбір шин по параметрам
Підбір шин по авто
Випадкові товари