Ринок автошин в умовах війни

Ринок автошин в умовах війни

Події 24 лютого 2022 року внесли корективи у життя кожного українця. Всі сфери бізнесу зазнали та продовжують зазнавати значних втрат. На сьогоднішній день збитки в рази більші, ніж за два роки пандемії COVID-19. На жаль, шинний бізнес не є винятком. 

Зимовий (2021/2022) та літній (2022) сезони

Нам вдалося успішно закрити зимовий сезон 2021/2022 років - плановий показник було виконано. Але літній сезон 2022 року не виправдав очікувань. Аналізуючи тенденцію минулих років, продажі впали близько до 40%. В теперішніх реаліях водії, які до війни купували покришки преміум класу, зараз надають перевагу середньому сегменту, в такий спосіб намагаючись зекономити. Виріс попит на зимову гуму навіть влітку. Ці два фактори яскраво демонструють невизначеність у завтрашньому дні.

Все частіше клієнти почали звертатися із запитом на всесезонні шини. Фактично компонування особливостей літньої та зимової гуми, що зробило її універсальною та такою, що може використовуватись під час будь-яких погодних умов. Чи підходить такий варіант для Вас - вирішувати Вам.

Реалії сьогодення в умовах війни

Ускладнення у сфері логістики, перебої з поставками, активні бойові дії та руйнування інфраструктури - це нова реальність. Це те, з чим нам доводиться жити і працювати.  Працювати, аби сплачувати податки. Сплачувати податки, аби наповнювати державний бюджет. Тобто бути "на плаву".
Через війну значно зменшилася частка імпорту автомобільних шин на територію України. В зв’язку з цим багато трейдерів мають обмежений асортимент, тому клієнт не завжди може придбати саме ту покришку, яку хотілось би. Як довго будуть проблеми з поставками? Питання риторичне.

Зараз, йдучи по вулиці, не дивно зустріти авто на зимових шинах, в тому числі і на шипованих, адже багато водіїв з ряду причин не перевзувалися. Для цього є багато пояснень: 

  • багато людей були змушені покинути свої домівки;
  • елементарно - люди не мають коштів;
  • зросла ринкова вартість валюти;
  • зросли ціни на логістику, пальне тощо, як наслідок - подорожчання шин.

Так, насправді, великий відсоток людей зараз знаходяться не вдома, а дехто взагалі втратив домівку… і в нових реаліях придбаний другий комплект гуми просто немає де зберігати, тому і доволі часто можемо спостерігати влітку, як водії вимушені пересуватися на шинах, які призначені саме для зимової пори.

Ми розуміємо складну економічну ситуацію кожної української родини, тому у нас доступна оплата частинами ПриватБанк, оплата частинами Монобанк, плати частинами А-Банк на покупку шин. Для багатьох людей купити шини в кредит в Україні, можливо, єдиний реальний варіант. 

Проблеми, які постали перед українськими бізнесменами, щодо відновлення та розвитку власної справи полягають у тому, що мала частка населення на даний момент є платоспроможною, відсутність достатнього капіталу, а також, напевно, найголовніший чинник - непрогнозованість розвитку ситуації в країні. Важливо не здаватися, потрібно шукати збалансовані шляхи виходу із ситуації, адже ми українці - сильний народ.

Що ж далі?

На початку повномасштабного російського вторгнення провідні компанії з виробництва покришок досліджували та спостерігали, що ж буде з українським шинним ринком? На жаль, мали невтішні результати та динаміка була негативною. На сьогоднішній день можна спостерігати своєрідну стабільність, яка дозволяє реально оцінити обсяги продажів у майбутньому. 
Розвиток бізнесу під час війни - надзвичайно важке завдання, що вимагає багато ресурсів та сил, але висновок один: бізнес має працювати.

Ми єдині, сильні та непереможні.
З повагої, команда SHINA.UA
Слава Україні!

 

851
перейти до розділів
Підбір шин
Підбір шин по параметрам
Підбір шин по авто
Випадкові товари