Дешеві або дорогі шини - аналіз ринку

Дешеві або дорогі шини - аналіз ринку

Компанії-виробники популярних автомобільних шин пропонують товари за високою вартістю, в результаті чого далеко не кожен власник авто може собі дозволити їх придбати. Це пояснюється тим, що дані бренди виділяють величезні кошти на рекламні кампанії, підтримуючи власний імідж. Тому доводиться збільшувати собівартість продукції, що позначається на відпускних цінах.
Виробники недорогих покришок виділяють кошти на виробництво шин, ігноруючи просування свого бренду на світовому ринку. Відсутність рекламних кампаній дозволяє їм раціонально витрачати кошти, а значить - не збільшувати вартість покришок. При цьому якість їх продукції практично нічим не поступається більш дорогим моделям.
Однак є й інша сторона медалі: відомі бренди пропонують продукцію за високими цінами в результаті того, що витрачають гроші на всілякі тестові випробування. Вони перевіряють шини на міцність, знос, динамічні характеристики. Тому, вибираючи такі покришки, покупець на всі 100% -ів може бути впевнений в якості товару.

Тестування дорогої і дешевої автомобільної гуми

Виробники дорогої гуми використовують також дорогі матеріали в якості сировини і сучасні технології, тому їх продукція легко конкурує з більш дешевою продукцією. Така гума має тривалий термін служби і поліпшені характеристики на дорозі.
Для порівняння була проведена тестова перевірка, коли на однакові моделі авто встановили дешеву і преміальну гуму. В результаті було доведено, що при проходженні поворотів обидві гуми показали відмінні якості зчеплення з дорожнім покриттям. Але в експериментах з різким гальмуванням перемогла преміальна гума, а дешеві покришки можуть привести до аварійних ситуацій на дорозі.

Головний критерій якості покришок

Численні перевірки довели, що якісне гальмування залежить не від протектора, а від гумової суміші.
Особливості недорогий гуми:

  • Компанії використовують недорогу гумову суміш, яка в результаті великих навантажень при різкому гальмуванні не може забезпечити добре зчеплення з дорогою.
  • Недорогий склад стає головною причиною деформації покришок в процесі гальмування.
  • Зайва деформація недорогих моделей призводить до того, що вони набагато швидше зношуються в порівнянні з преміальними покришками.

Перевірка довела, що дорога гума добре справляється при виході з повороту, коли водій не зменшує швидкість. В результаті якісне зчеплення з дорогою зберігається.

Правильний вибір автогуми

Якщо мова йде про сучасну машину, укомплектовану системами курсової стійкості, а шина спокійно котитися по дорозі (а не йде в заносі), то різниця в керованості між преміальними і дешевими видами не надто велика. Наприклад, якщо покришка дорожче в 1,5 або 2 рази, але по керованості вона краще дешевого аналога всього на 15-20%. Робимо висновок: якщо на машині встановлені сучасні електричні системи безпеки, тоді водій і його пасажири зможуть себе почувати комфортно навіть на середніх або більш дешевих покришках.
Головний мінус дешевих шин полягає в їх нестабільній і непередбачуваній керованості взимку, коли авто може занести на дорозі. При зриві в занос машину може занести не тільки задньою віссю, але і передньою. Все відбувається дуже швидко і несподівано для самого водія.
Організовані перевірки довели, що в плані занесення хороші результати продемонстрували преміальні шини, які на 50% краще в порівнянні з бюджетної гумою. Такі шини поводяться під час заносу більш передбачувано, дозволяючи водієві повністю контролювати транспортний засіб і оперативно вирівняти його на потрібну траєкторію. В результаті збільшується надійність і безпека під час водіння по заметеній снігом дорозі.

2218
перейти до розділів
Підбір шин
Підбір шин по параметрам
Підбір шин по авто
Випадкові товари