Гума Ultra High Performance - переваги і недоліки

Гума Ultra High Performance - переваги і недоліки

Абревіатурою UHP позначають швидкісні шини, що мають підвищену зносостійкість протекторів і міцнішу основу. Гума, доповнена позначкою UHP, розрахована на інтенсивні швидкісні навантаження.

Особливості шин UHP

Позначка UHP на шинах можна дослівно перекласти з англійської як «надпродуктивні». Такі шини призначені для автомобілів з потужним мотором, серед яких спортивні моделі і авто преміум-класу. Шини UHP характеризуює можливість їзди на високих швидкостях і відмінні гальмівні властивості. В основі гуми UHP містяться тверді каучукові сплави, а також вона має додатковий шар з нейлону, що підсилює міцність. Додатковими особливостями є низький профіль і відсутність сильного рельєфу.

У чому відмінності між моделями UHP і HP?

Часто шини UHP помилково приймають за HP, адже абревіатури дуже схожі. Моделі High Performance (HP) - це шини, які розраховані на підвищені навантаження. Але вироби з маркуванням Ultra High Performance (UHP) передбачають більш складні умови експлуатації і орієнтовані на елітні авто.
Позначення UHP на шинах характерно лише для літньої гуми, а моделі High Performance (HP) мають і зимовий варіант.
Недобросовісні виробники можуть використовувати маркування UHP в якості маркетингової виверти. Тому з детальним описом шини краще ознайомитися в описі позиції інтернет-магазину, але якщо такої можливості немає, інформацію про структуру виробу можна знайти на бічній частині каркаса.

Основні переваги поліпшеної гуми

Серед причин популярності моделей UHP - відмінне зчеплення з поверхнею дорожнього покриття в будь-яку погоду. Водій може бути впевнений у безпечній їзді по сухому і вологому асфальту, а також в разі, коли поїздка необхідна після зливового дощу. Така гума забезпечує низький шумовий ефект незалежно від якості дороги. Шини UHP виробляють менше шуму як під час руху по високошвидкісний трасі, так і по бруківці. Авто простіше контролювати навіть при екстремальному водінні.
Щоб зрозуміти, що таке UHP шини, потрібно випробувати їх у дії. Конструкція забезпечує низький опір коченню, тому витрата палива буде нижче.

Недоліки шин UHP

Важливо знати, що означає UHP на шинах, але не менш значущою є інформація про те, як не придбати підробку. Висока вартість виробів стала причиною того, що на ринку з'явилися неякісні аналоги елітних Ultra High Performance. Тому варто звернути увагу, які індекси швидкості містить шина з позначенням UHP: індекс швидкості повинен починатися від 240 км / год (символи V, W, Y, Z). Перш ніж купити якісні покришки, потрібно подивитися на рифлення протектора. Він повинен бути спрямованим або асиметричним, щоб забезпечити якісне зчеплення з дорожнім полотном.
Шини UHP мають високу вартість, але ці моделі не відрізняються довговічністю. Відмінне зчеплення і можливість комфортної швидкісної їзди стають причинами того, що вироби Ultra High Performance швидко зношуються. Тому стан шин потрібно регулярно перевіряти.
Швидкісні шини можна використовувати виключно в теплу пору року: експлуатація при низьких температурах, обмерзанні траси і тумані заборонена. Шини з маркуванням UHP не мають зимових аналогів: швидкісна їзда передбачає підвищену небезпеку, а в зимовий час навіть якісні шини не можуть гарантувати повний контроль авто на слизькій дорозі.

3726
перейти до розділів
Підбір шин
Підбір шин по параметрам
Підбір шин по авто
Випадкові товари