Найкращі літні шини 2022

Найкращі літні шини 2022

До літа є час, а виробники вже представили на ринку цікаві новинки літніх шин 2022. Якщо ви купували комплект гуми 3 роки тому і пізніше, то новим моделям є чим здивувати:

  1. Michelin Primacy 4+ (Plus) - стійкі до зношування літні шини з асиметричним протекторним малюнком. Підходять для кросоверів та позашляховиків, забезпечують безпеку їзди по сухому та мокрому дорожньому покриттю. У цій моделі, якщо порівнювати із попередницею Primacy 4, виробник підвищив:
    • гальмівні характеристики;
    • опір аквапланування;
    • довговічність.
    Це стало можливим завдяки зміні складу гумової суміші, створеної на основі технології EverGrip. Термін служби продовжує малюнок протектора, що самовідновлюється. Він складається з двох гумових компаундів різних по жорсткості. Технологія MaxTouch Construction використана для збільшення плям контакту з покриттям дороги. Вона допомагає рівномірно розподілити зусилля при вході в поворот, прискоренні та гальмуванні.
  2. Michelin Pilot Sport PS5 – відрізняються дизайном під спорт, підходять легковим автомобілям та автомобілістам, які високо цінують точність управління. Ця новинка створена на базі минулорічної моделі – Pilot Sport 4, яку відзначили нагородами європейські видання. 
    Протектор асиметричний, візуально розділений на дві зони:
    • на зовнішню сторону винесені жорсткі блоки, що покращують зчіпні якості та маневреність авто при сухому дорожньому покритті;
    • внутрішня частина розсіює воду на мокрій дорозі завдяки мережі канавок дренажу, максимально збільшуючи тягу та опір акваплануванню.
    Зношування Pilot Sport PS5 легко контролювати за допомогою візуального індикатора - Wear2Check. А тестування групою DEKRA підтвердило, що нова модель від Michelin показує збільшений пробіг на 4796 км.
  3. Nokian Hakka Blue 3 и Nokian Hakka Blue 3 SUV – літні шини для сімейних автомобілів та середньопотужних спортивних авто. Протектор з асиметричним малюнком забезпечує точність реакції коліс під час керування, курсову стійкість, стійкість до аквапланування, ефективність гальмування. 
    Ці шини забезпечать безпеку за будь-яких погодних умов. А порівняно з попередньою моделлю вони на 19% зносостійкіші. У виробництві застосовано цілу низку технологій:
    • Dry Touch 3 покращує поведінку шини на мокрому дорожньому покритті та якість зчеплення. Вода за допомогою ламелей потрапляє в кільцеві канали та виходить за рамки контактної плями;
    • Silent Groove та Silent Sidewall – шумопоглинаючі технології, які зменшують силу завихрення повітряних мас та знижують вібраційний поріг;
    • High Tensile Steel – у виготовленні брекера використовується сталевий дріт, що суттєво знижує вагу шини.
  4. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 – ультра продуктивні та універсальні шини. Підійдуть для седанів, мінівенів, купе, хот-хетч і навіть електромобілів. Головне завдання UHP-шин забезпечувати високий комфорт їзди та безпеки, при цьому дивувати спортивною зухвалісттю дизайну.
    Шини на трасі для випробувань Mireval пройшли масштабне тестування за допомогою автомобіля Volkswagen Golf 8, де підтвердилися всі переваги цієї моделі в порівнянні з попередньою версією:
    • завдяки адаптивності контактної поверхні у поєднанні з доопрацьованою геометрією блоків шини швидко підлаштовуються під зміни навантаження на сухому дорожньому покритті. При екстремальних маневрах контактна площа збільшується, гарантуючи точність реакцій на рухи керма та гарне зчеплення з дорогою;
    • новий склад гумової суміші забезпечує більший мікроконтакт з асфальтом на мокрому дорожньому покритті, безпеку та плавність ходу;
    • для електромобілів ці шини сприяють збільшенню запасу ходу завдяки зниженому опору кочення.
  5. Continental UltraContact – шини, придатні для особистого використання, у тому числі на електромобілях, так і для автомобілів, що використовуються в прокаті, де зносостійкість виходить на перший план. Розробники повністю змінили компаунд та протектор, з метою збільшення терміну служби, безпеки, підвищення характеристик точності управління та зниження опору коченню у поєднанні з шумоподавленням.

Важко визначитися, які шини підійдуть для вашого автомобіля? Звертайтесь до менеджерів Shina.ua, фахівці допоможуть із вибором та запропонують моделі літніх шин на будь-який бюджет.

5293
перейти до розділів
Підбір шин
Підбір шин по параметрам
Підбір шин по авто
Випадкові товари