Маркування шин C і LT, в чому особливості

Маркування шин C і LT, в чому особливості

Під час вибору гуми для вашого «залізного коня» важливо враховувати різні характеристики. І мова йде не тільки про типорозміри, діаметри дисків або типи протектора, але і про специфічні маркування, які можна побачити в артикулі шини або на її боці.
Зокрема, власники мікроавтобусів або мінівенів нерідко зустрічають на гумі маркування LT або C, проставлене перед основним типорозміром. Що воно означає, які шини краще? Давайте розберемося разом з shina.ua.

Для чого потрібні шини С?

Цей тип шин призначений для так званого комерційного транспорту. Навіть якщо ви використовуєте свій мінівен для домашніх перевезень або ж ви є власником пасажирського мікроавтобуса, в якому возите свою сім'ю, за своєю суттю всі вони - комерційні авто.
Маркер С зазвичай проставляється в типорозмірі відразу ж після індикатора розміру. Він свідчить про те, що авто, для якого призначена така гума, відноситься до комерційних, а значить, має більш високі вимоги до витривалості і довговічності шин. Позначення це використовується, перш за все, на європейських авто або ж на тих, що призначені для продажу на європейському ринку.
Така гума має:

  • Збільшену кількість шарів;
  • Універсальний малюнок протектора;
  • Підвищену вантажопідйомність.

Вона підходить для різних фургонів, пікапів, трейлерів, мінівенів, мікроавтобусів.

Шини LT та їх призначення

Якщо ви думаєте, що позначення LT перед типорозміром гуми несе якесь таємне знання, ви помиляєтеся. Це те ж саме маркування шин для легких вантажних авто, важких пікапів або мінівенів. Вся різниця в тому, що LT (Light Truck) такий транспорт називають в США та Японії. Тобто, при однакових типорозмірах шини з маркуванням C і LT будуть фактично однаковими за своїми базовими характеристиками. Зазвичай покришки LT мають підвищену кількість шарів, посилену боковину і більш щільний корд.
В силу того, що в Україні потрапляють багато авто з американських аукціонів, з Японії та країн тихоокеанського узбережжя, марки C і LT в ходу приблизно в однаковій кількості.

Які загальні характеристики цих шин?

Що ж у них спільного? Перш за все - призначення. І С, і LT потрібні для «перевзування» легкої вантажної або комерційної автотехніки. Такі шини мають посилений форм-фактор, їх покриття має більшу кількість шарів, ніж легкові покришки, а посилений корд і боковина дозволяють підвищити вантажопідйомність авто.
У нашому інтернет-магазині ви зможете купити гуму на свій «комершиал» транспорт від кращих виробників і з найширшим асортиментом типорозмірів. Вибирайте краще і відчувайте себе королем доріг!

7206
перейти до розділів
Підбір шин
Підбір шин по параметрам
Підбір шин по авто
Випадкові товари