Технічна експертиза автошин в Україні

Технічна експертиза автошин в Україні

Повернення товару в Україні регулюється Законом «Про захист прав споживача». Ми рекомендуємо перед покупкою шин обов'язково ознайомитися з інформацією, розміщеною в розділі Гарантія, щоб відразу зняти виникаючі питання. Там детально прописані умови надання гарантії і випадки, коли гарантія не дійсна.
Якщо ви не тільки прочитали, але і зробили все, що написано в наших рекомендаціях: при отриманні покришок перевірили комплектацію, відповідність замовленню, зовнішній вигляд шин і отримали товарно-транспортну накладну, а брак виявився в процесі монтажу або експлуатації нової гуми - ця стаття для вас.
Продавець виконав свої зобов'язання перед покупцем, відвантажив товар і надав гарантію. Щоб підтвердити невідповідність товару сертифікатам якості потрібна незалежна технічна експертиза шин.
Таку роботу в Україні виконує державне підприємство «СЕПРОшина ГТВ», яке знаходиться в м. Дніпро. Це єдиний уповноважений орган в Українській національній сертифікаційної системі УкрСЕПРО.

Як проходить експертиза автошин

Фахівці проводять візуальне, інструментальне обстеження покришки зазвичай протягом тижня. Іноді для встановлення причини виникнення дефекту необхідне втручання в конструкцію шини. Це обов'язково обговорюється з замовником. Якщо згода отримана - шина розкривається і вивчається досконально.
Результатом технічної експертизи є висновок, в якому вказані причини виникнення дефектів, і чи є дані дефекти заводським браком.
Замовник сплачує послуги експертної організації та отримує назад покришку і експертний висновок. Орієнтовна вартість експертизи за даними СЕПРОшіна ГТВ становить до 15% від вартості самої покришки.

Як замовити експертизу шин в Україні

Клієнт, який знайшов дефекти покришки при монтажі або під час експлуатації, має право замовити експертизу неякісного товару за власний рахунок. Звернувшись до виконавця СЕПРОшина ГТВ, вам знадобиться:

  • Скласти заяву, в якій вказати причини для проведення експертизи, дати опис дефекту, способу, яким даний дефект був виявлений і вказати вартість придбання товару;
  • Надіслати шину і заяву за адресою експерта: м.Дніпро, вул. Бориса Кротова, 24, способом «Склад-Двері», самостійно оплатити доставку. Тел .: (056) 763-49-44, 716-66-56
  • Зв'язатися з представником підприємства по телефону або відправити на електронну адресу seproshina@list.ru інформацію про дату і спосіб відправки, вказати номер товарно-транспортної накладної.

Якщо висновок незалежної технічної експертизи свідчить, що товар не підлягає експлуатації через брак, який виник з вини завода-виробника, покупець відправляє продавцеві копію висновку, непридатну шину і документи, що підтверджують її придбання.
Продавець, отримавши документи, за погодженням з покупцем приймає рішення про заміну товару неналежної якості або повернення коштів.
Інтернет-магазин шин SHINA.UA робить все можливе, щоб покупці отримували тільки високоякісний товар, але ми не всесильні. І в ситуації, коли з незалежних від нас причин товар все-таки виявиться не якісним, що буде підтверджено незалежною технічною експертизою, ми вибачимося від імені виробника і обов'язково все владнаємо.

6431
перейти до розділів
Підбір шин
Підбір шин по параметрам
Підбір шин по авто
Випадкові товари